May 16 2012

Vinul si Masterchef: o asociere nefericita…

Published by at 9:35 AM under Diverse

 

Recunosc! Ma uit la Masterchef! Fara sa am pretentii de mare maestru culinar ma mai descurc cu cutitul prin bucatarie fara sa imi tai degetele…

Ce am aflat din episodul de aseara (de fapt de la concurenta Andreea care le explica chestia asta la niste clienti): ca in bucataria moderna nu mai conteaza asocierea clasica a vinului cu mancarea si merge si vinul rosu la peste…Pe bune?

Probabil ca daca ai vreun somon, peste spada sau vreun ton te mai risti la vreun Pinot light sau vreun Beaujolas Cru mai lejer, dar la dorada si cod nu cred ca vrei sa  servesti vin rosu.

E posibil ca informatia tinerei respective sa fie preluata de aici (poza din dreapta de acolo este, daca nu va-ti dat deja seama), unde se spune ca cercetatorii au descoperit ca vinul rosu ajuta pestii sa traiasca mai mult. Pacat totusi ca avem nevoie de ei morti in bucatarie…

 

In plus aflam cateva cadre mai incolo si cine are contract de plasare produse cu emisiunea: Domeniile Samburesti. Nu am nimic cu vinurile lor, nu ma pronunt pe subiect pana nu le incerc. Chiar am inteles ca au luat si niste medalii prin China (desi cred ca era mai aproape faimosul Bruxelles).

Totusi, intrebarea care imi vine evident si firesc in minte este: ce vin rosu de la Samburesti merge cu peste? Adica cu dorada si cod in sosuri usoare si garnituri de legume, care se gateau aseara la Masterchef ?

 

Astept provincia!

.

P.S. Tot aseara am mai aflat ceva despre vinul rosu: cliseul devenit de acum clasic pe la noi, cum ca face rau la inima si creste tensiunea..:)) Tot dintr-o discutie concurent clienti… Masterchef Paradox…Parol!!!

.

10 responses so far

10 Responses to “Vinul si Masterchef: o asociere nefericita…”

  1. Adrianaon 16 May 2012 at 10:11 AM

    Provincia raspunde prompt !
    Doamne, ce-mi plac mie emisiunile astea de larga respiratie si mare angajament ! Afli tot felul de lucruri la care, nici cu gandul nu gandeai! Vin rosu la peste, conform “bucatariei moderne”!? Nu mai conteaza asocierea dintre vin si mancare!
    Ei, bine, tot la o emisiune de profil, am aflat si eu ca ungurii, recomanda Tokay-ul la orice fel de mancare ! Pe categorii, ce-i drept!
    Dar de aici pana la a pune alaturi vinul rosu cu pestele sau salata….e ceva distanta!
    Somon? Peste spada? Poate v-o balena moarta de batranete!
    Si, vreau sa cred ca faza cu vinul rosu, care creste speranta de viata a pestilor, e o gluma! Buna intr-adevar!
    Probabil, pe principiu ca-s asa de ametiti de vin ca nu mai vad rama de la capatul firului!

  2. Adrianaon 16 May 2012 at 10:55 AM

    Da, asa este! Dar…excesul de sare si piper…nu dau bine ca sa nu discutam de faptul ca” dauneaza grav sanatatii”, dupa cum ne invata reclamele Tv !!!
    Personal, nu am incercat formula cu vin rosu la peste, nici macar in formula “light”.
    Si, sincer vorbind, nici nu am de gand! Vreau sa-mi pastrez parerea buna despre ambele. (Am incercat intr-adevar cu un rose: Alira Rose 2009 ! La un pastrav afumat si unul proaspat pus la gratar, consumat chiar la mama lui, la pastravarie!) Desi este unul din vinurile mele preferate, parca, parca, tot ar fi mers ceva …mai usor, mai “sprintar” pe la 12% alcool.
    Dar, gaselnitele astea seamana cu o mamaliga pe care o imbraci in crema de ciocolata si o declari….nonconformism!
    Ca, vinul rosu creste tensiunea si face rau la inima e cam adevarat! Daca-l bei ca pe apa ! Specialistii ( aia cati sunt) recomanda 2 l de lichide pe zi, nu 2 l de vin!
    Parerea mea! Si, nu spun ca e cea mai buna!

  3. Adrianaon 17 May 2012 at 10:08 AM

    Cenusa-n cap!!!!:-((( Matanii! Rugaminti de “da Doamne sa nu citeasca asta cei care ma cunosc cat de cat! ”
    Vad paiul din ochiul altuia si nu vad barna din ochiul meu! Greseala pe care am facut-o este absolut impardonabila!!!!
    Recitind ce am scris intr-un cometariu anterior, am vazut greseala crunta : Am scris Alira Rose 2009 ! Te rog sa ma crezi ca numai tastatura este de vina! A luat-o inaintea mintii! Evident este vorba despre ENIRA ROSE 2009!
    Dra, merg si eu pe principiul ca o greseala recunoscuta este pe jumatate iertata! Macar pe jumatate!

  4. BogdanCon 16 May 2012 at 2:19 PM

    Cred ca tot televiziunea este de vina pentru asocierile cel putin ciudate dintre vin si mancare. Recent am urmarit o emisiune (Vedete si podgorii) pe postul Travel, in care actorul/regizorul Jason Priestley (Beverly Hills 9021….de acum 20 de ani, daca va mai amintiti) impreuna cu un tip mai in varsta fac un tur al podgoriilor si producatorilor de vin din SUA si Canada. La un canadian s-a prezentat un cupaj rosu (Merlot, Shiraz si Cabernet Franc) de 50 de dolari (St. Clement) care era recomandat sa se consume cu peste, pui si branzeturi! Asa ca Adriana casnica, sotia lui Freaka da Disc (un DJ la Bamboo sau alt club de fite din Mamaia) este indreptatita sa spuna ce aude/vede la TV.