May
19
2011
Va doriti o sticla de Latour, Lafite, Cheval Blanc, Margaux dar nu dispuneti de resursele financiare necesare achizitionarii? Ati ratat un vintage, un an deosebit, in colectia D-voastra si nu il mai gasiti nicaieri? Ati dori sa serviti invitatilor unul din vinurile de mai sus la nunta D-voastra (copiilor)? Nu aveti destui bani? Nu disperati, chinezii s-au gandit si la D-voastra si au scos o serie limitata de Bordeaux-uri si orice altceva va doritzi la preturi pe care cu siguranta vi le puteti permite! Citeste in continuare »
Tags: Chatreal, China, contrafaceri, Lafite, Latour, Margaux, vin
May
18
2011

O postare de pe un Blog pe care il urmaresc constant ( a nu se citi “concurenta” ca nu este cazul) m-a facut sa scot de la pastrare o sticla de vin desfacuta in urma cu ceva vreme (adica pe la revelion cred) si din care beau doar cand mi-e dor de ceva opulent, intens, dulce, decadent…intr-un cuvant “Nectar”. Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximenez mai exact…
In general eram de parere ca sherry-urile sunt pentru doamne. sunt prea dulci, etc…dar aici nu este cazul (blogosfera romaneasca l-a descoperit inaintea mea si m-a facut sa imi schimb parerea). Vinul asta nu e dulce, e monumental, coplesitor de dulce, cred, cel mai dulce vin pe care l-am gustat vreodata! De ce? Pentru ca in general vinurile obtinute din soiul de struguri din care este facut (Pedro Ximenez) sunt folosite pentru a indulci sherry-urile spaniole, si mai rar sunt scoase pe piata ca varietal. Citeste in continuare »
Tags: Dulce, Excelent, Gonzalez Byass, Licoros, Nectar
May
15
2011
Cum toate lucrurile placute trebuie sa aiba un inceput, o sa incep postarile cu o nunta (?!?)
Nu a mea, nu conteaza detaliile decat pentru a defini contextual degustarii. Am gasit o noua provocare: sa decelezi tanini si influenta baricului asupra unui Cabernet Sauvignon de pe peste Prut in contextul unui excess de stimuli senzoriali care ataca din toate partile si toate simturile: o paleta larga de culori, toate desfasurata pe un fundal rosu-caramiziu, pionieresc as zice, miros de tutun, sarmalute, friptura si n+1 parfumuri majoritatea “old school”, muzica peste decibelii normali unei activitati de degustare clasice si cu momente de intermezzo din partea mesenilor mai mult sau mai putin lungi sau reusite; o permanenta perindare (foiala, se poate sau e regionalism?) a bucatarilor, oaspetilor prin zona si un vartej de simturi la nivelul papilelor gustative indus de succedarea rapida, specifica nuntilor romanesti a diferitelor preparate culinare cu scopul precis si usor de intuit de a multumi pe toata lumea ( de la aperitivul bogat cu cat mai multe “piese” de carne pana la “punem si un somon cu legume mexicane” pentru aia care stramba din nas), deci un all-inclusiv gastronomic din perspectiva organizatorilor si a invitatilor. In fine, pe scurt as zice cam 79 pct. Nu ii dau peste 80 pentru ca finalul a fost destul de scurt, practic lipsind cu desavirsire, asta si din cauza mea pentru ca nu am ramas la “tort” (?!?!). Citeste in continuare »
Tags: Cabernet Sauvignon, Demisec, Feteasca Regala, Moldova, Purcari, Recas